Øjensygdomme

Normalt øjeNormalt øjeØjensygdomme hos heste er ofte forekommende og tit underdiagnosticeret. Heste får ofte øjenbetændelse om sommeren pga fluer, der sætter sig i øjenkrogen. Ofte ses der kun let tåreflåd eller minimalt pus i øjenkrogen, men disse milde symptomer kan hurtigt udvikle sig til mere alvorlige lidelser. Det kan være en fordel at lægge fluemaske på heste, der har tendens til øjenbetændelse pga fluer. Vær opmærksom på at masken ikke sidder for tæt på øjnene.

Symptomer på smerte i øjet er foruden tåreflåd et lukket, hævet øje, øjenvipper der peger nedad samt grålig hornhinde. Heste får let meget smertefulde sår på hornhinden, og disse kan ofte kun ses ved at dyrlægen farver øjet med flourescein.

Øjenlidelser skal tages alvorligt, og vi anbefaler altid ejeren at få undersøgt hestens øjne, når noget ikke er som det plejer at være,- der er ikke langt fra rask til syg.

Habronemainfektion i tredje øjenlågHabronemainfektion i tredje øjenlågHest, der har fået lavet kemisk enukleation (blændning) af øjetHest, der har fået lavet kemisk enukleation (blændning) af øjet
Alvorligt øjentraumaAlvorligt øjentrauma