Insemineringsstationen tilbyder inseminering med køle- og frostsæd fra alle tilgængelige hingste fra ind- og udland, samt frisk sæd fra de hingste, der benytter stutteriet som tappested.


En insemineringsforretning betales pr. brunstperiode eller pr sæson.
I prisen er inkluderet nødvendige scanninger af hoppen for at finde det optimale insemineringstidspunkt, bestilling af sæd i henhold hertil, inseminering og første drægtighedsscanning 14-19 dage efter insemineringen.
I gennemsnit anvendes ca. 1,5 brunstperiode for at få en hoppe i fol. Dette kan bruges som udregningsfaktor for den forventede insemineringsudgift.

Højelse Hestekliniks udlæg til fx registrering i div. avlsforbund, transport af sæd, chipmærkning og udmeldelse af fødekæden, bedækningsafgift, følpenge samt øvrige udgifter viderefaktureres til hoppeejeren.

For at udnytte tiden bedst i avlssæsonnen anbefales det at hopperne drægtighedsscannes på dag 17-19 efter ægløsning. Såfremt hoppen ikke er drægtig, kan der bestilles sæd igen til en ny inseminering få dage efter denne scanning. Hermed opnås, at hoppen bliver insemineret så optimalt som muligt og uden tab af brunster.

Abortfrekvensen er høj frem til dag 35 i drægtigheden. Derfor anbefaler vi, at hoppen scannes ca. dag 40 i drægtigheden.

Køle-/transportsæd fra danske hingste bestilles typisk man-, ons-, fre- og lørdag før kl. 9.00. Hoppen skal derfor være undersøgt på stationen disse morgener inden kl. 09.00.
Sæden ankommer herefter til Insemineringsstationen samme eftermiddag eller den følgende dags morgen.

Vælges køle-/transportsæd fra udlandet ankommer sæden almindelig vis dagen efter bestillingen via et internationalt transportfirma

Hvis man anvender frossen sæd, er det påkrævet at stationen modtager bestillingen i god tid, da man skal regne med 2-8 dage til transport af frostsædcontainer fra hingsteholder.