Vintertræning

Når det bliver mørkt, vådt og koldt søger vi naturligvis indendørs med vores heste. Det er der store fordele ved såsom fortsat motion for hest og rytter i vinterhalvåret. Ulempen er dog at variation i træningen er sværere. Og ensartet træning kan føre til haltheder og rygproblemer. Både pga. gentagne belastninger af samme strukturer i bevægeapparatet samt manglende stimulation af nervesystemets muskel-ledsans.

Når vi nu ikke kan ride i terrænet med bakker, forskellige bundforhold osv., må vi variere vores indendørs træning. Cross-training med flere discipliner kan variere belastningen af bevægeapparatet samt stimulere hestens humør. Øvelser alle raske heste har gavn af er bomarbejde i skridt og trav, tempo-overgange, og for hesten uforudsigelige ridemønstre. Tillige anbefales det at tage en tur i terrænet hver gang det er muligt vinteren igennem.

Vejledningen overfor er generaliseret, og den bedste løsning er at få en god underviser som kan tilrettelægge et varieret træningsprogram. Ønsker du mere indblik i hestens anatomi og fysiologi mht. træning kan dyrlægen naturligvis kontaktes for yderligere rådgivning.