Michael Frede Sinding

Michael rider DSA-finaleMichael rider DSA-finaleMichael Frede Sinding var inden dyrlæge-uddannelsen i lære som berider, først hos Finn K. Hansen, Kolding Rideklub og senere hos Bjarne Nielsen, Stald Sesam, Ikast. Michael blev uddannet eksamineret træner i 1996 og er fortsat aktiv konkurrencerytter samt fremviser heste ved egnethedstester, championater og kåringer. Herudover deltager han i arbejdet omkring familiens varmblodsstutteri, der tæller ca. 70 heste, hvor han foruden de daglige dyrlægeopgaver er ansvarlig for al reproduktionsarbejdet, herunder ægtransplantation (embryotransfer).

Michael blev i foråret 2008 færdig med den 2½-årige efteruddannelse som fagdyrlæge i hestesygdomme (www.hestefagdyrlaege.dk) og efteruddanner sig løbende ved kurser og praktikophold i ind- og udland. Michael fungerer desuden meget ofte som syns- og skønsmand i retssager primært indenfor orthopædi (sygdomme i bevægeapparatet). Michael er desuden hestekonsulent for Topdanmark og TRYG hesteforsikring.

Michael er hovedsageligt tilknyttet klinikken, hvor han arbejder med sit primære interessefelt halthedsdiagnostik og heste med nedsat præstation og uridelighed. i sommerperioden er Michael også en vigig del af stutteriarbejdet omkring tapning af hingste, inseminering, scanning og embryotransfer.

Michael er medejer af Højelse Hesteklinik.

Michael scanner gaffelbånd på bagbenMichael scanner gaffelbånd på bagbenGynækologisk scanning af hoppeGynækologisk scanning af hoppe
Michael rider en klients hest i forbindelse med en halthedsundersøgelseMichael rider en klients hest i forbindelse med en halthedsundersøgelseMichael scanner en rygMichael scanner en ryg
Bøjeprøve tæt ved jordenBøjeprøve tæt ved jorden