Vibeke Fuglbjerg

Vibeke er selv rytter og ses her med sin hestVibeke er selv rytter og ses her med sin hestVibeke Fuglbjerg er hestedyrlæge på Højelse Hesteklinik, som hun er medejer af.

Vibeke møder du ofte, når hun tilser dine dyr hjemme hos dig, men du kan også møde hende på klinikken.

Hun har tidligere arbejdet i andre hestepraksisser og har også været ansat på et henvisningshospital. Vibeke har derfor solid erfaring indenfor en lang række fagområder. Hun har fokus på medicinske sygdomme og tager sig især af luftvejslidelser og øjensygdomme. Hun laver desuden en del tandarbejde, bl.a. simple tandekstraktioner.

Vibeke har gennemgået uddannelsen i veterinær kiropraktik hos IAVC (International Academy of Veterinary Chiropractic) i Tyskland.
Den kiropraktiske behandling kan bruges som optimering i forbindelse med træning og genoptræning af den enkelte hest eller f.eks. til heste med nedsat præstation relateret til bevægeapparatet uden tydelig halthed som årsag. I hvert enkelt tilfælde vil hesten blive vurderet i bevægelse inden behandlingen påbegyndes. Det kan i flere tilfælde være nødvendigt med opfølgende behandlinger med nogle ugers mellemrum.

Sammen med Steen Bo og Caroline tager Vibeke del i Højelse Hestekliniks reproduktionsarbejde, og så tager hun sig af den generelle sundhed og trivsel hos klinikkens mange rugehopper.