Kiropraktik

Højelse Hesteklinik tilbyder grundig kiropraktisk behandling af heste inklusiv føl og ungheste alene eller som supplement til anden behandling. Behandlingerne udføres af dyrlæge Vibeke Fuglbjerg, der er er uddannet veterinær kiropraktor hos IAVC (International Academy of Veterinary Chiropractic) i Tyskland.

Kiropraktik er en manuel behandlingsform for mange problemer, lige fra lidelser i bevægeapparatet (ryg og ben) til patienter med medicinske sygdomme. Kiropraktik fokuserer på korrektion af biomekaniske problemer i rygsøjlen og stimulerer herved nervesystemet i hele kroppen. Formålet med dette er en generel helbredsoptimering samt målrettet justering af specifikke områder med nedsat bevægelighed. En kiropraktisk undersøgelse inkluderer gennemgang af halsens og ryggens facetled samt leddene i benene. Den kiropraktiske behandling er en hurtig, specifik justering af led med nedsat bevægelighed (låsninger) som herved genskaber leddets smidighed og forårsager nerveimpulser (input til hjernen), som hjælper til normalisering af funktioner i hele regionen (muskler, ledbånd, sener, mv).

For den raske hest er kiropraktik præstationsfremmende og optimerer alment velbefindende. For den syge/halte/ømme hest er kiropraktik et godt supplement til veterinær behandling, efter at hestens primære problem er fundet. De bedste resultater opnås altid ved kombination af behandlinger; jo flere facetter i sygdomsprocessen vi kan angribe, jo bedre er vores mulighed for helbredelse af hesten.