Nedsat præstation

Dyrlæge og Eksamineret Træner Michael Sinding rider en klients hestDyrlæge og Eksamineret Træner Michael Sinding rider en klients hestNedsat præstation er et begreb, der dækker over varierende grader af uvilje hos hesten når det gælder samarbejdet med rytteren eller ved udførslen af det arbejde, der kræves af den. Der kan være et utal af årsager til problemerne, der i de mildere tilfælde eventuelt viser sig som manglende fremdrift, headshaking, uens sug på tøjlen, uens takt på volterne, manglende bæring, tungerækning osv. Andre symptomer kan være besværet åndedræt, hoste og mislyde fra luftvejene. I de mere udtalte tilfælde får hesten voldsomme gjordkramper, bukker, stejler, smider rytteren af eller viser aggressiv adfærd.

I alle tilfælde arbejdes der hen mod at finde og få løst årsagen til problemet. For at bringe hesten på rette vej igen, er det derfor vigtigt, at se på hest og rytter som en helhed og undersøge alle mulige årsager. Dyrlægen vil derfor ofte undersøge hesten både med og uden rytter, og eventuelt selv prøve at ride hesten, hvorfor det er vigtigt at medbringe sadel og trense.
Michael rider en anden hest på klinikkenMichael rider en anden hest på klinikkenMange heste har sadelproblemerMange heste har sadelproblemer