Vækstbetingede sygdomme

Vækstbetingede sygdomme ses i hestens første leveår og kan være invaliderende på sigt. Eksempler på disse lidelser er fysitis (forstyrrelser i vækstzoner), bukkehov/hyperfleksion/senestyltefod, der kan have flere årsager samt osteochondrose/OCD, der ligeledes kan skyldes både arv og miljø.

Korrekt fodring både af den drægtige hoppe og den unge hest spiller en væsentlig rolle, hvorfor målrettet foderstrategi i samråd med fagmænd er uhyre vigtigt.

På Højelse Hesteklinik har vi stor erfaring med at korrigere forskellige benstillingsafvigelser på helt unge føl, hvor vi anvender specielle former for bandagering i kombination med følsko, kunsthorn mv. Jo tidligere vi kommer ind i forløbet, jo større er chancerne for at føllet kan opnå helt normal benstilling.

Bukkehov før pålægning af kunsthorn (Beslagsmed M. Strande)Bukkehov før pålægning af kunsthorn (Beslagsmed M. Strande)Samme ben efter pålægning af kunsthorn (Beslagsmed M. Strande)Samme ben efter pålægning af kunsthorn (Beslagsmed M. Strande)


Alvorlig benstillingsfejl hos et nyfødt følAlvorlig benstillingsfejl hos et nyfødt føl