Opstaldning/praktiske oplysninger

Græssende hopper og føl. Sollys og motion er uhyre vigtigt for at optimere ifolingenGræssende hopper og føl. Sollys og motion er uhyre vigtigt for at optimere ifolingenIfoling af hoppen kan ske ambulant, dvs. at den løbende kommer ind til scanning og inseminering i brunstperioden efter aftale med stutteridyrlægen eller den kan opstaldes på stutteriet i denne periode. De fleste hoppeejere vælger den sidste løsning, der er den mest tidsbesparende og samtidig giver stutteridyrlægen mulighed for at følge hoppen mest optimalt gennem cyklus. Optimalt er hoppen kun opstaldet 3-4 dage, men hvis der er uregelmæssigheder i brunsten kan tidspunktet for ægløsning trække ud.

Fodring sker to gange dagligt med fuldfoder og wraphø. I specielle tilfælde kan hoppen medbringe eget foder, men dette giver ikke afslag i opstaldningsprisen. Stutteriafdelingen råder over 50 tdr. land græsfolde, og med mindre andet aftales lukkes hoppen på fold dagligt.

Enkelte hopper taber sig i løbet af sæsonen trods intensiv fodring, og vi bestræber os på at informere hoppeejer herom, ligesom ejer gerne må informere personalet, hvis det observeres at hoppen taber sig. Følhopper som er tynde ved ankomsten til stutteriet og malker hårdt er specielt udsatte, og vil blive monitoreret nøje. Vi efterstræber at holde ejer orienteret løbende.

Opstaldning af hoppe og evt. føl sker på ejers ansvar og risiko og hoppen skal møde uden bagsko, ellers vil disse blive taget af for ejers regning.

Indlevering og afhentning af insemineringshopper foregår bedst efter aftale med stutteriet eller kontoret i nedenstående tidsrum:

Man-fredag 9 -17
Lørdag 8 - 10

Stutteri, telefon: 56168022 *3
Kontor/klinik, telefon: 56168022 *1

Vi ser frem til at tage imod dig og din hoppe.